مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج (شرایط 2021)
یکی از روشهای مهم و حساس برای مهاجرت به آلمان ، مهاجرت از طریق ازدواج است. بعضی کشورها به همسران خارجی اتباع خود، اقامت و تابعیت آن کشور را اعطا کرده و برخی دیگر از این رویه پیروی نمیکنند. برای مثال در کشور ایران فقط همسران مردان ایرانی تابعیت ایران را میتوانند اخذ کنند و ازدواج مردان خارجی با زنان ایرانی مشمول این قانون نیست. آلمان به همسران خارجی اتباع خود به شرط رعایت قوانین مهاجرتی، اقامت و تابعیت اعطا میکند؛ و تفاوتی میان زنان و مردان متقاضی مهاجرت از طریق ازدواج نیست. مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج و شروع زندگی در این کشور مسلما یک تجربه لذت بخش خواهد بود. نرخ بیکاری پایین، مدرن و صنعتی بودن، طبیعت زیبا، آزادی اندیشه و دین، سطح بالای کیفیت زندگی و ... از مزیتهای زندگی در آلمان است. در این مطلب قصد داریم شما را با قوانین مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج آشنا کنیم. سعی کردهایم تمام سوالات احتمالی شما در مورد مهاجرت از طریق ازدواج به آلمان را پاسخ گوییم. پس تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.
شرایط مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج
شرایط مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج را باید هر دو طرف، یعنی فرد متقاضی مهاجرت و همسر وی که تبعه آلمان است، رعایت کنند. شرایط مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج عبارتند از:
1. همسر متقاضی مهاجرت باید گواهی تمکن مالی خود را به اداره مهاجرت آلمان ارائه دهد. این مورد مهمترین شرط مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج است. شخص باید ثابت کند که میتواند همسرش را در آلمان از نظر مالی حمایت کند؛ و مسکن و شرایط زندگی برای وی فراهم سازد. پرینت حساب بانکی یا سند املاک میتواند برای ارزیابی و اثبات تمکن مالی مورد پذیرش اداره مهاجرت باشد.
2. متقاضی مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج باید با زبان آلمانی آشنایی داشته باشد. ارائه مدرک زبان آلمانی سطح A1 برای مهاجرت الزامی است.
3. ازدواج باید در آلمان به صورت رسمی ثبت شود. در صورت عدم ثبت ازدواج به رسمیت شناخته نخواهد شد و نمی توانید از مزایا مهاجرتی استفاده نمایید.
4. اگر بخواهید در آلمان ازدواج کنید، پس از درخواست ویزای ازدواج در آلمان توسط نامزد متقاضی مهاجرت، باید ظرف 3 تا 6 ماه ازدواج را ثبت کنید. در غیر این صورت ویزای ازدواج باطل خواهد شد.
قوانین مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج
قرانین مهاجرت از طریق ازدواج برای کشورهای مختلف ممکن است متفاوت باشد. برای مهاجرت به آلمان با طریق ازدواج رعایت قوانین سنی باید مورد توجه قرار گیرد. سن قانونی ازدواج در آلمان 18 سال است؛ اما در صورت رضایت والدین ازدواج بین سنین 16 تا 18 سال نیز امکان پذیر خواهد بود. ازدواج شخص متاهل در آلمان ممکن نیست. اگر هر یک از طرفین قبلا ازدواج کرده باشند، باید مدارک مربوط به طلاق یا فوت همسر را برای ازدواج مجدد ارائه دهند.
متقاضیان ازدواج باید ثابت کنند که قصدشان زندگی زناشویی در کنار هم است و ازدواج آنها صوری نیست. در صورت اثبات صوری بودن، ازدواج دولت آلمان مجازاتهایی مانند زندان،جریمه نقدی و لغو و اقامت برای متقاضی صادر می کند.
مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج
برای درخواست ویزای ازدواج در آلمان و مهاجرت باید مدارک مربوطه را به صورت کامل تحویل سفارت یا اداره مهاجرت دهید. مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج شامل موارد زیر است. توجه داشته باشید که بنا به شرایط متقاضی ممکن است سفارت مدارک دیگری نیز درخواست کند.
1.فرم درخواست تکمیل شده
2. پاسپورت معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار
3. دو قطعه عکس گذرنامه ای جدید
4. تاییدیه الزامات مورد نیاز برای تشکیل خانواده در آلمان توسط اداره ثبت آلمان
5. مدرک زبان سطح A1 آلمانی از موسسه گوته
6. دعوتنامه از نامزد متقاضی که آدرس محل سکونت آنها پس از ازدواج در آن ثبت شده باشد
7. کپی پاسپورت آلمانی نامزد متقاضی یا کپی اقامت دائم وی
8. بیمه نامه سفر
روند دریافت اقامت و تابعیت آلمان از طریق ازدواج
طبق قوانین مهاجرت به آلمان، شما به عنوان یک فرد خارجی اگر با شخصی ازدواج کنید که تابعیت کشور آلمان را داشته باشد، در صورتی که بخواهید به صورت قانونی مهاجرت کنید، میتوانید از طریق همسر خود تابعیت و اقامت کشور آلمان را دریافت نمایید. قبل از ازدواج، متقاضی باید به سفارت آلمان مراجعه کند و مدارک تقاضای خود جهت اخذ اقامت در آلمان با هدف ازدواج، را تحویل دهد. سپس باید منتظر بماند تا مدارک بررسی و مورد تایید سفارت آلمان قرار بگیرد. در صورت تایید، شخص میتواند اقدام به صدور ویزا نماید و با دریافت ویزای ازدواج میتواند به آلمان مهاجرت کند و از امکاناتی نظیر تحصیل رایگان در آلمان، کار در بخشهای دولتی، بهرهمندی از خدمات بهداشتی و درمانی رایگان، برخورداری از حقوق مساوی با شهروندان اروپا و...استفاده کند.
لازم به ذکر است برای دریافت تابعیت کشور آلمان شخص باید درخواست تابعیت دهد و پس از طی مراحل لازم به فرد متقاضی تابعیت نیز تعلق میگیرد. البته دولت آلمان تابعیت دوگانه را قبول نمیکند. اگر میخواهید تابعیت کشور آلمان را دریافت نمایید باید تابعیت اولیه خود را سلب نمایید. از شرایط لازم برای دریافت تابعیت کشور آلمان میتوان به تسلط به زبان آلمانی، آشنایی با فرهنگ آلمان و آشنایی نسبی با قوانین حاکم در آلمان اشاره کرد.
مزایا و معایب مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج
مهاجرت به هر کشور به هر طریقی مزایا و معایب خاص خود را دارد. از جمله مزایای مهاجرت به کشور آلمان با طریق ازدواج میتوان به هزینههای پایین زندگی به نسبت کشورهای دیگر، اجازه اشتغال تمام وقت، حقوق مساوی با شهروندان آلمان و سایر کشورهای اروپا و قطعیت دریافت تابعیت از طریق ازدواج اشاره کرد.
الزام به اخذ مدرک A1 زبان آلمانی از موسسه گوته، الزام به اثبات تمکن مالی و درآمد بالای همسر در آلمان و الزام به زندگی در آلمان در 18 ماه ابتدایی ازدواج از جمله معایب مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج محسوب میشوند.
سخن آخر...
مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج یکی از راه های مهاجرت است که از این طریق می توانید اقامت و تابعیت آلمان را دریافت نمایید. البته اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید می توانید از دیگر روش ها مانند مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری و... مطلع شوید. برای تکمیل اطلاعات خود می توانید به مطالب رایگانی که در سایت مهاجرت724 گردآوری شده است دسترسی داشته باشید.